BIOGRAFIE

Ik ben Nicolas Alessandro Knoester. Geboren Brabander met een mix van Italiaans en Nederlands bloed en een Peruaanse achtergrond. Lekker ingewikkeld. Ik ben op mijn 18e in 2022 raadslid geworden voor Forum voor Democratie in Eindhoven. Momenteel ben ik de jongste fractievoorzitter van de gemeenteraad.

Toen ik 15 was raakte ik zoals velen geïnteresseerd in het politieke spektakel rondom de Amerikaanse president Donald Trump. Daardoor ben ik ook de Nederlandse politieke debatten gaan volgen. De scherpe stijl van Thierry Baudet sprak mij aan. Natuurlijk riep zijn stijl ook weerstand bij veel mensen op, maar ik vind vrijheid in elke vorm (dus ook qua meningsuiting) de belangrijkste winst van een democratie. Ook al kan dit soms kwetsend overkomen voor sommige mensen of doelgroepen.

Tijdens de campagne voor de Provinciale Staten verkiezingen van 2019 hielp ik mee met flyeren en later dat jaar werd ik ook lid van zowel JFVD als FVD. Daarna ging het heel snel. In de zomer van 2021 was ik me aan het voorbereiden op mijn eerste HBO studie, toen ik een oproep van FVD voor kandidaat-raadsleden in Eindhoven zag. Enthousiast meldde ik me direct aan. Achteraf gezien een beetje naïef, want ik had er onvoldoende bij stilgestaan hoeveel aandacht (helaas ook bedreigende!) dat met zich mee zou brengen.

Na een uitgebreide selectie procedure, die een aantal maanden duurde, werd ik in december 2021 zelfs tot lijsttrekker benoemd. De landelijke partij vond het belangrijk om ook jonge talenten een kans te geven. Dat voelde heel bijzonder: eng en gaaf tegelijkertijd. Gelukkig kreeg ik alle steun van mijn familie, vrienden en partijgenoten.

In februari en maart 2022 liep onze verkiezingscampagne. Dat was een intensieve periode. Meerdere keren per week van 20:00 uur tot diep in de nacht op pad met flyers en posters door heel Eindhoven. Daarnaast meedoen aan zo veel mogelijk debatten en overdag mensen aanspreken in het centrum. Ik had het onderschat en was letterlijk kapot. Des te mooier was dus het moment dat we daadwerkelijk een zetel behaalden. Ik kon het bijna niet geloven maar Forum was nu ook in Eindhoven een feit.

Ondanks dat ik niet echt een studiebol ben, heb ik in de zomer van 2021 mijn HAVO diploma behaald aan het Stedelijk College Eindhoven. Mijn primaire vakken waren: Nederlands, Engels, Spaans, aardrijkskunde, geschiedenis en bedrijfseconomie. Het was een leuke en leerzame tijd. Ook al was ik soms een beetje een wijsneus tegen sommige docenten. Maar goed, je moet ergens beginnen met debatteren, toch?

Ik twijfelde wat mijn vervolgstudie zou worden maar ik koos uiteindelijk voor HBO Rechten in Den Bosch. De studie startte in september 2021 met een nieuwe methodiek die mij al snel totaal niet bleek te liggen. Parallel liep de selectieprocedure van FVD voor nieuwe kandidaat-raadsleden waar ik ook druk mee was. In februari 2022 besloot ik te stoppen en me volledig op onze campagne te focussen. Mede door het succes van de campagne en mijn bestaande politieke interesse ben ik in september 2022 geswitcht naar de studie HBO Bestuurskunde in Den Bosch. Dat gaat prima. Vooral omdat ik er in de praktijk dagelijks mee bezig ben als fractievoorzitter.

Aangezien ik zwemmen als kind altijd leuk vond, ben ik vier jaar lid geweest van een waterpolo team. Doordeweeks trainen en in het weekend wedstrijden. Ik kreeg ook vanaf mijn negende gitaarles, maar daar ben ik net als waterpolo in 2018 mee gestopt. Geen zin meer. Om fit te blijven wil ik binnenkort wel wat meer gaan sporten. Bijvoorbeeld fitness ofzo. Ter ontspanning ga ik graag naar vrienden. Ook auto rijden vind ik leuk. Ik hou van lekker eten (Peruaans!) maar rook en drink nooit. Niet dat ik er tegen ben, maar ik heb er geen behoefte aan. Ik heb het zonder ook heel gezellig.

Deze raadsperiode wil ik me vooral focussen op het transparant, toegankelijk en betrouwbaar maken van de gemeente (oftewel TTB). Regelmatig botsen inwoners, ondernemers en organisaties met de gemeente. Keer op keer blijkt de kern van het probleem een gebrek aan één of meerdere van deze drie pijlers. Alle reden dus om hier serieus mee aan de slag te gaan. De overheid moet zich weer dienstbaar en menselijk gaan opstellen naar het volk. Meer dan 12 jaar Mark Rutte en VVD heeft ons land en onze stad te veel ellende gebracht.

Een volksvertegenwoordiger moet zoals de titel al zegt zo dicht mogelijk bij zijn kiezers staan. Daarvoor is het essentieel om in gesprek te raken en blijven binnen én buiten het gemeentehuis. Met slechts één raadszetel kan ik geen beslissingen forceren, maar ik kan natuurlijk wel officiële raadsvragen stellen die binnen vier weken beantwoord moeten worden. Dit instrument kan ik waar nodig inzetten om Eindhovenaren concreet verder te helpen als ze echt vastlopen bij de gemeente.

Voel je vrij om contact met mij te zoeken via deze website. Ik krijg veel berichten en kan helaas niet op alles ingaan, maar ik doe natuurlijk mijn uiterste best. Tegen een kleine onkostenvergoeding ben ik ook beschikbaar als spreker. Wellicht kan mijn verhaal ook jouw publiek inspireren!

familie